Hvorfor video?

Video er for full fart på vei inn i næringslivet. Det gir en rekke fordeler. Så det er ikke så vanskelig å se for seg hvorfor video er så populært i disse dager – for en ting er sikkert, det er et enkelt-å-fordøye format, som gir øynene våres en pause av overfloden fra de overdosene tekstlige informasjonsformatene som finnes online. Dette er også grunnen til at verden tilsynelatende ser 1 milliard timer med YouTube video om dagen. Voldsomt, sier du? Ja, men vi er jo bare så vidt i gang?

De av dere som er på vei mot en digital markedsførings-karriere bør ha en fullstendig forståelse av kraften i video som et mektig markedsføringsverktøy. Det er ikke bare fordi du kan være interessert i å lage fantastiske videoer, men fordi du sannsynligvis også må lære deg å innlemme video i innholdet for å forbli konkurransedyktig i deres bransje.

Her skisserer jeg noen gode fremgangsmåter for digitalmarkedsførere for å lage og dele video, og uthever 5 viktige grunner til at video er så viktig for markedsføringsstrategien.

Hvorfor video?

Video er et allsidig og engasjerende innholds-format som ikke bare gir oss et virkelig bilde av hva som skjer; Det er også enkelt å dele på flere plattformer. Forbrukerne liker det godt fordi det er lett å fordøye, underholdende og ikke minst engasjerende. Markedsførere liker det fordi det kan gi en potensiell stor avkastning på investering (ROI) gjennom flere ulike kanaler.

Video er også veldig tilgjengelig for alle som har tilgang til internett, både for å se på og produsere. Mens det sannsynligvis er en trend som går mot høyere kvalitet på videoene som lages, (på et mer profesjonelt nivå) kan imidlertid alle hoppe på sin smarttelefon å lage sin helt egene unike video på under en time.

Type video

Det er mange forskjellige typer videoer der ute, og en del av å skape en effektiv innholdsmarkedsføringsstrategi er å ha en solid forståelse av hva formålet ditt er før du setter deg ned og lager videoen (eller all annen form for innhold også, forøvrig). Sørg for at både videoens type og kanalformålet (hvis det skal sendes i sosiale medier) passer til formålet med selve videoen.

Her er noen idéer om hvor du kan bruke ulike typer videoer:

Forklarende videoer kan hjelpe til med å utdanne folk om produktet ditt, og kan brukes sammen med instruksjoner, kundeserviceaktiviteter og et annet rikt utvalg av applikasjoner.

Intervjuer kan bidra til å oppmuntre til samtale mellom sider, eller vise frem en spesiell gjest eller influencer. Om du lager videoer med gjesteeksperter kan du for eksempel alltid bruke lyden fra videoen og markedsføre som en podcast i etterkant.

Produktanmeldelser og demovideoer kan opprettes av merkevare/maktatører i bytte mot gratis produkter. Hvis du kan finne folk i din bransje som ønsker å øke sin sosiale følgebase, kan dette være en fin måte å få kostnadsfri reklame på. Å gjøre dette kan også hjelpe deg med å få tilbakemeldingsinformasjon om produktet, dersom folk som gjør videoanmeldelsene får mye engasjement og kommentarer. På denne måten kan det fungere som markedsundersøkelser.

Live video er den beste muligheten til å komme nært og personlig med publikum, og det fungerer bra på sosiale kanaler spesielt.

5 statistikker som viser at markedsførere trenger video

1. Informere og utdanne

97% av markedsførerne hevder at videoer hjelper kundene med å forstå produktene. (Hubspot)

For det meste tar markedsførere seg i dag ikke lenger en pitche-aktig type tilnærming – grunnen? Det er rett og slett for mye valg der ute. Forbrukere og bedrifter trenger ikke å bli solgt til; i stedet gjør de et raskt søk på internett for å finne det beste produktet i nabolaget eller til og med i verden hvor de bare vil fortsette å bestille det på nett.

For dette formålet, må markedsførere på mange felt (kanskje ikke alle) henvende seg til publikum med et verdibasert tilbud i stedet for et “salg”. Og videoer utmerker seg ved å gi kundene et nært blikk om et produkt, en tjeneste eller til og med en influencer eller formidler.

2. Søkemotoroptimalisering

Over 80% av all trafikk vil bestå av video innen 2021. (Cisco)

Søkemotorer elsker videoer fordi de ser dem som høykvalitetsinnhold. Så i denne sammenheng å bruke videoer til ulike typer innhold, så vel som på de viktigste websidene dine, kan gjøre underverker for din SEO – så lenge videoene selv er optimalisert riktig også. Dette innebærer å inkorporere de riktige søkeordene, en solid meta-beskrivelse, og en sterk tittel.

3. Vær konkurransedyktig

81% av bedriftene bruker nå video for markedsføring. (Hubspot)

Videoer er fantastisk for å få alle slags meldinger ut, og hvis vi tenker praktisk, kan en kort, unik forklaringsvideo gjøre en verden av forskjell når det gjelder å utdanne folk på innsiden og utseendet til produktet ditt. Ved å bruke storytelling og unike typer medier kan du enkelt fange folks oppmerksomhet og holde den samtidig som de faktisk blir underholdt. Fin kombinasjon!

Avhengig av hvordan det samsvarer med produktet ditt, kan det hende du vil bruke en animert eller illustrert forklaringsvideo, for å skille seg ut fra mengden (og ikke bli oppfattet som ”belærende”).

4. Vær personlig

Live video vil utgjøre 13% av trafikken innen 2021. (Cisco)

Har du noen gang ønsket å sjekke ut Facebook Live eller Instagram-historier?

Facebook, Instagram og Snapchat Stories er alle fantastiske for å tilby folk intime glimt eller korte, personlige blikk over hva du holder på med, og de er meget gode som kreative verktøy. Det interessante med disse videoene er at de bare er oppe i 24 timer, slik at det skaper mer av en sanntidsfølelse. Det gir også deg muligheten til å utvikle annonser som fokuserer på tidsfølsomme kampanjer.

Real-time, eller ”flyktig”-innhold er bra for å:

 •  Tilby en følelse av ansikt til ansikt interaksjon
 • Bygge merkevarelojalitet
 • Tilby publikum uformelle, interessante oppdateringer (f.eks.: bak kulissene, ”behind the scenes”)

5. Forbedre konverteringer

90% av forbrukerne hevder at en video vil hjelpe dem med å ta en innkjøpsbeslutning. (Social Media Today)

Wyzowl hevder at 74% av folk som får en mulighet til å se et produkt i aksjon via en forklaringsvideo, vil kjøpe den. Landingssider er gode steder å plassere videoer også – visstnok økes konverteringsfrekvensen med opptil 80%.

En annen grunn til at videoen er flott for konverteringer på nettsider er at de faktisk holder folk på siden lenge nok til at dem får sett seg rundt. Dette gjelder spesielt for de som ikke er store lesere, (en god tommelfingerregel er å anta at folks øyne kan være slitne fra å se på en skjerm hele dagen). Angivelig ser folk i to hele minutter lenger hvis det er en video på siden.

Tips for “best practice”-videomarkedsføring

Okay, så nå har du en del fantastiske grunner til å inkorporere video i markedsføringsaktivitetene dine, eller lært deg å lage flotte videoer. Men hvordan går du egentlig i gang med å lage en video som både er engasjerende og optimalisert? Her er noen tips:

Først og fremst, finn ut hva den ideelle videolengden for plattformen din er – her er noen anbefalinger fra Hubspot:

 •  Instagram: 30 sekunder
 •  Twitter: 45 sekunder
 •  Facebook: 1 minutt
 • YouTube: 2 minutter

Andre ting du vil gjøre for å sikre det beste engasjementet og tilgjengeligheten er å øke din SEO, (inkludert å bruke bildetekster for autoplay og holde videoen stille om den er på en landingsside). Videoer på landingsside kan være svært effektive, men bare hvis den ikke skremmer seerne unna. Du må også være sikker på å holde din video mobilvennlig.

For å forstå hvor bra videoene dine presterer, bruk gode SEO-standarder og kontroller alltid dine parametere. Du kan utvikle et standardbibliotek med ulike videoer og holde dem organisert på f.eks. YouTube, og deretter innlemme dem i ulike former for innhold som blogger og e-postmeldinger etter hvert.

Glem Ikke CTA (call-to-action), som på YouTube vanligvis innebærer en liten kommentar som anbefaler brukerne å abonnere på kanalen din, eller en link i «caption».

 • Book et gratis møte med oss for å diskutere potensiell avtale

  Fyll ut skjemaet for å komme i gang.

 •